Rezanci sa šampinjonima
Lagano i brzo, za ove vrućine
:H :H :H :X
sastojci
- rezanci zeleni
- sampinjoni
- vrhnje za kuhanje
- 1 glavica luka
- senf
- zacini
postupak
staviti vodu da prokuha za rezance.a dok se kuhaju pripremimo sampinjone .u tavu stavimo sitno isjeckanu jednu glavicu luka,kad se malo uprzi,dodati izrezane sampinjone.kad se i sampinjoni izdinstaju,dodamo 1 kasiku senfa,zacine i 1 cesanj bijelog luka.na kraju dodamo vrhnje pomjesano s jednom malom kasikom brasna ili gustina i to je gotovo.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Sastojci: ajvar / bijeli luk / crveni luk / šampinjoni / vrhnje za kuhanje / začini / zeleni rezanci








Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...