Ražnjići od lososa

Sastojci:
- 1 kg čistoga mesa od lososa
- 1 limun
- 8 glavica ljutike
- 2 režnja češnjaka
- 4 rajčice
- jedan svežanj peršina
- maslinovo ulje
- ljuta mljevena crvena paprika, sol ili vegeta
Priprema:
Postupak pripreme Oprano i obrisano riblje meso narežite na kocke. Nasjeckajte peršin pa pomješajte sa 0,5 dl ulja i limunovim sokom. Neka se riba u tome marinira 20 min. Česnjak nasjeckajte sa peršinom. Rajčice potopite na 15 sekundi u kipuću vodu pa cete ih lako oguliti. Narežite ih na kocke. Umješajte u ulje te dodajte nasjeckani luk i češnjak sa peršinom. Posolite i začinite mljevenom paprikom. Ocjedite kocke lososa i nanižite ih na ražnjiće. Pecite na roštilju i povremeno okrećite. Uz lososa ponudite umak po izboru ili hladnu grčku salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): riba / maslinovo ulje
- Sastojci: maslinovo ulje / peršin / rajčice / crvena paprika / češnjak / limun / vegeta / ljutika / meso lososa







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....