Pržena jaja

Pržena jaja, vjerojatno svakom drugom čovjeku omiljena večera. Nema puno filozofije, puno jaja i puno ulja i dobar tek
Sastojci:
- 4 jaja
- ulje
priprema:
Pržena jaja priređuju se za razliku od poširanih jaja tako da se razbiju u vruće ulje, kojega mora biti puno da jaja mogu plivati. Prže se tako dugo dok se bjelanjak ne zgruša, a žumanjak mora ostati mekano. Ovako pržena jaja serviraju se na ploškama riba, rakova, s talijanskim umakom od rajčica, tartar-umakom ili umakom od sardelica.
- Vrijeme pripreme: 10 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pržena jaja / jaja
- Sastojci: ulje / jaja







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...