Poljupci s marmeladom

Sastojci:
- 15 dag margarina
- 20 dag brašna
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- 1 žumanjak
- 4 žlice mlijeka
- 12 dag šećera
- 1 bjelanjak za premazivanje
- 15 dag džema od jagoda
priprema:
U prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo izmrvite margarin, te dodajte žumanjak, šećer i mlijeko. Umijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji pola sata na hladnom mjestu. Zatim tijesto razvaljajte u veće valjke, izrežite na komadiće i oblikujte kuglice koje u sredini malo udubite. Složite ih u namašćen lim za pečenje, premažite bjelanjkom i pecite oko 15-20 minuta na temperaturi od 220°C. Pečene poljupce ukrasite u sredini džemom od jagoda.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kuglice od jagode
- Sastojci: šećer / prašak za pecivo / mlijeko / margarin / jaje / džem od jagode / brašno







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...