Pita s kremom

Sastojci za pitu s kremom
- 25 dkg maslaca
- 25 dkg brašna
- 25 dkg badema
- 20 dkg šećera
- 1 jaje
- sok i korica od limuna
Krema
- 20 dkg maslaca
- 20 dkg vanili-šećera
- 5 žumanjka
- 6 dkg čokolade
- 3 bjelanjka (snijeg)
Postupak pripreme
U prosijano brašno izmrvite maslac, dodajte šećer, samljevene bademe, jedno jaje te sok i koricu od limuna. Od ovih namirnica umijesite tijesto, koje ostavite na hladnom pola sata. Zatim tijesto razdijelite u dva dijela, razvaljajte kao za pitu. Jedan dio tijesta stavite u namazanu posudu, odozgo namažite kremom. A drugim dijelom tijesta pokrije se nadjev. Pitu stavite u ugrijanu pećnicu, a kad je pečena, pospite šećerom od vanilije, te hladnu izrežite i poslužite.
Krema: izribajte čokoladu, izmješajte maslac i šećer, umiješajte žumanjak po žumanjak, dobro promješajte, dodajte čokoladu i vanilin šećer, dodajte utučeni snijeg.
- Vaše oznake (tagovi): kolač
- Sastojci: brašno / šećer / vanilin šećer / maslac / tijesto / jaje / sok i korica od limuna







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...