Pečene kruške sa marcipanom i marmeladom od naranče

Prije svega napomena da ovdje nema određenih količina, sve ovisi o broju krušaka koje ćete koristiti, a mi ćemo krenuti ovako:
- 2 kruške
- 2 žličice maslaca + maslac za premazati posudu u kojoj ćete peći kruške
- sok od 1/2 limuna
- 50 g marcipana
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- 4 žlice marmelade od naranči (ja sam koristila moju marmeladu od naranči i limuna sa vanilom )
- Posudu u kojoj će se peći kruške lagano premazati maslacem (ja sam koristila vatrostalnu posudu)
- Kruške prerezati, izvaditi koštice i malo izdubiti sredinu i staviti ih u posudu
- Svaku polovicu malo preliti sokom od limuna
- U izdubljenu sredinu staviti pola žličice maslaca, namrviti marcipan, posuti sa cimetom i đumbirom te na vrh staviti žlicu marmelade. Marmeladu malo premazati po cijeloj kruški
- Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i staviti peći kruške oko 30 minuta,
I to je sve
Kada ih izvadite, one su mirisne, mekane, ........
Servirajte ih uz šlag , a možete i sa čokoladnim preljevom.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: marcipan / kruške / šlag / maslac







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Super, za pohvalu, pečene kruške sa ponekim dodatkom zaista nisu zahtjevne!Brze, uskusne, servirala sam ih uz otopljenu čokoladu. Kad je bal, je bal. Drugi put ću probati uz šlag, ili sve. Za pola sata kruške pečene i spremne npr za doručak