Ljetno osvježenje

BISKVIT:5žumanjaka,5 žlica šečera,5 žlica tople vode,5 žlica brašna glatkog i 1 pecilni,na kraju snjeg od bjelanjaka
ja sam pekla u velikom limu tako da je došao dosta tanki biskvit može po želji i u manjem pa je deblji
ŽELE:2 preljeva s okusom jagode pripremiti prema upoti na vrečici i prelijati preko hladnog biskvita
KREMA:3 šlag pjene,4 šlag fixa,200ml slatkog vrhnja 0.5ml sirupa od bazge i ne mora,i 4 žlice čvrstog jogurta
šlag pjenu pripremimo s mlijekom 0.5l ,dodamo slatko vrhnje, šlag fixe i mješamo dok ne postane čvrsto kad je dovoljno čvrsto umješamo sirup od bazge i čvrsti jogurt kremu namažemo preko želea i ukrasimo po želji sve skupa stavimo hladit i uživamo u prekrasnom ljetnom desertu
:) :) :)
- Sastojci: biskvit / šlag / slatko vrhnje / jagode / jogurt


Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Super su mi ovi praktični recepti, hvala, baš sam dobila volju da idem odmah probati, da spremna dočekam ljeto...Još malo mašte na volju i super! Drage moje, a jel ovo možda malo preslatko za nas?