Lignje s krumpirom

Nisam već dugo pržila lignje, al baš idealan ručak npr za petak. No mama mi stalno visi za vratom i upozorava da svučem tanku tamnu kožu, da razrežem utrobu i da operem lignje. Eto, prenosim vam savjete, probajte po ovom receptu. Iako ima zaista mali milijun načina u kojoj kombinaciji pržiti lignje, nekako mi je ovaj najdraži i naj zasitniji
Sastojci:
- 80 dag liganja
- 60 dag krumpira
- 2 dl bijelog vina
- 1 žlica vinskog octa
- prstohvat ružmarina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
priprema:
Krumpir u ljusci skuhajte napola, zatim ga ogulite i narežite na kolute. U međuvremenu lignje očistite, operite pa vrećasti dio narežite na prstenove, a krakove narežite na komadiće. Zatim na dno dobro nauljene prikladne posude složite narezane lignje zajedno s kracima, posolite ih, popaprite i pospite smrvljenim ružmarinom. Odozgo poredajte narezani krumpir. Sve zalijte mješavinom od 2 dl ulja, vina, vinskog octa, posolite i popaprite. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok krumpir ne bude hrustav. Uz ovo jelo odlično prija zelena salata prelivena jogurtom i posuta nasjeckanim vlascem.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / lignje
- Sastojci: sol / salata / papar / maslinovo ulje / lignje / krumpir / jogurt / jelo







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
obozavam lignje i cesto su na mom meniju jer se u selu zna naci friskih kad se decki vrate sa mora. Djeca rado jedu panirane ili sa zara, a meni je ovako najjednostavnije i najlakse. Pogotovo kad gosti dodju,mogu s njima na miru popricat dok se rucak sprema.