Ličke šnicle

Ličanka nam je poslala recept za ličke šnicle. Javite nam dojmove!
Sastojci:
- 600 gr junećih šnicla
- 150 gr. mrvica
- 3 jaja
- sol
- papar
- ulje
- 3 režnja češnjaka
- 3 žlice kosanog peršina
- 1 žlica vegete
- 1 dl bijelog vina
Priprema:
Tanko narezane juneće odreske posoli i popapri, pospi mrvicama i tuci batom tako da se mrvice utuku u meso. Nakon toga odreske staviti u razmućena jaja pa opet u mrvice i u vruće ulje da se pohaju. Pohane odreske stavi u posudu, zalij vinom i vodom tako da ih prekriješ, dodaj 2-3 žlice ulja od pohanja, kosani list peršina, češnjak i vegetu, te kuhaj 45 minuta na laganoj vatri. Serviraj uz rižu ili krumpir. Dobar tek!







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...