Kruh sa 5 vrsta brašna

U ovo zimsko vrijeme nema ništa ljepše nego kada iz pećnice zamiriše domaći kruh. Volim ga i ja peći i volim u kruhu kombinirati razne vrste brašna. Tako sam i ovaj put napravila i po prvi put dodala i brašno od tapioke.
Količina je za 2 tanja francuza
- 100 g bijeloga brašna
- 100 g graham brašna
- 100 g raženog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g tapioka brašna
- 1 žličica soli
- 3 žlice maslinovog ulja
- 20g (pola kockice) svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica bijelog brašna
- 300 ml mlake vode (100 ml + 200 ml)
Postupak pripreme
- U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac, dodati žličicu šećera i žličicu brašna, dobro promiješati i staviti na toplo mjesto oko 15-tak minuta da se diže
- Sve vrste brašna staviti u posudu, dodati žličicu soli i sve promiješati
- Kada se kvasac digao dodati ga u posudu sa brašnom i umješati
- Dodati maslinovo ulje i umješati ga
- Zatim tijesto mijesiti mikserom sa nastavcima za tijesto na najmanjoj brzini i polako dodavati mlaku vodu (do 200 ml) dok tijesto ne bude elastično i nastaviti još oko 5 minuta.
- Tijesto prekriti krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže cca 1 sat
- Zatim uzdignuto tijesto premijesiti na pobrašnjenoj površini i formirati ga u željeni oblik (ja sam radila tanju štrucu, kao francuz)
- Ponovno ga prekriti krpom i ostaviti da se diže još oko 30 minuta
- Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, kruh premazati sa malo maslinovog ulja i po želji lagano posuti brašnom.
- Peći ga oko 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kruh:152
- Sastojci: kvasac / maslinovo ulje / bijelo brašno / graham brašno / kukuruzno brašno / tapioki brašno / raženo brašno / voda / sol / šećer







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
d-(^_^) MORAM PROVATI ZDEJ KO JE MRZLO!!!!!!!!!!!HVALA ZA IDEJO!!!!!!!!!!!!