Jednostavan burek

Brza priprema , lako se sprema.
Potrebno je:
- 2,5 dl vode
- 1 kašika soli
- 1 dl ulja
- 1/2 kg kora
- 300 g sira (feta ili sitan po izboru)
Priprema:
Dobro izmešati vodu, ulje i so. Ređati kore u okruglu tepsiju, pa svaku prskati prelivom dok ne utrošite sve kore.
Staviti sir, pa krajeve kora koje su ostale van tepsije unakrst savijati, unutar tepsije i opet svaku prskati prelivom.
Kada ste zavrsili, ostatkom preliva zaliti burek i staviti da se peče. Pecen burek izvadite iz rerne prevrnete tepsiju na dasku i burek je spreman za jelo.
Prijatno!







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...