Janjeće tripice

Janjeće tripice na sinjski način
- Janjeći dropčić dobro očistiti, oprati ga, a crijeva prevrnuti.
- Tripice najprije obariti u kipućoj vodi. Kuhati 1 sat.
- Zatim narezati.
- Na masti dinstati 1-2 kapule i dodati narezane tripice, 1 žlicu konšerve ili 1-2 oguljene pomidore.
- Sve dobro miješati tako da se jelo ne zapali. Naliti mlakom vodom da pokrije tripice i staviti 2 žlice pešta i malo nasjeckanog pršuta ili pancete, te 2 rasječene, ostrugane janjeće nogice i 1/2 kg biža.
- Posoliti i kuhati oko 1 sat. Na kraju dodati malo bibera i nasjeckanog petrusimula. Tripice se poslužuju gusto kuhane.
- Sastojci: mast / luk / rajčica / janjeći dropčić






Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...