Jagode u srcu torte

Sastojci:
- 8 jaja
- 10 žlica šećera
- 8 žlica brašna
- malo praška za pecivo
- jagode
- slatko vrhnje
Priprema:
Posebno tucite bjelanjke, posebno žumanjke, promiješajte ih dodajući šećer i na kraju brašno s praškom za pecivo. Pecite u namaštenom limu oko pola sata na 180 stupnjeva. Kad se tijesto ohladi, izvadite sredinu, okolo ostavite samo centimetar tijesta. Izrežite na kockice i pomiješajte sa jagodama narezanom na komadiće. Sve zajedno promiješajte sa šećerom u prahu, i to po ukusu. Višak soka odlijte, pa smjesom napunite kalup. Kad se dobro stegne i upije sok, kalup izvadite da ostane torta u obliku srca.
Istucite pola litre slatkog vrhnja, dodajte ekstrakt od jagoda da bude crveno i premažite tortu. Možete ukrasiti jagodama ili drugim jestivim ukrasima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / prašak za pecivo / jaja / jagode / brašno








Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...