Istarska teletina u padeli

Sastojci:
- 80 dag telećih rebara
- 25 dag luka
- 1 dl bijelog vina
- 2 grančice peršinovog lista
- 1 žličica ružmarina
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Teleća rebra operite i narežite na veće komade. Stavite ih na zagrijano ulje i kratko popržite s obje strane. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na masnoću u kojoj je poprženo meso, dodajte nasjeckano peršinovo lišće i ružmarin, zalijte vinom, pa kada zakipi dodajte poprženo meso. Posolite, popaprite, zalijte hladnom vodom da meso bude dopola pokriveno, pa pirjajte da meso posve omekša. Ako je potrebno za vrijeme pirjanja dolijevajte malo tople vode. Ovo poznato istarsko jelo poslužite s pečenim krumpirima i salatom po želji.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): teletina u padeli / istarsko jelo / mesno jelo
- Sastojci: ulje / teleća rebra / sol / ružmarin / peršinov list / papar / luk / bijelo vino







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...