Džem od breskvi s ružmarinom
Za hrabre, probajte nešto novo, ako do sada već niste.
Sastojci:
- 1,5 kg breskvi
- 1 kg šećera
- sok od 3 limuna
- 4 grančice svježeg ružmarina
Priprema:
- Breskve oguliti i narezati na kockice cca 1 cm.Staviti ih u jednu posudu i dodati ostale sastojke.Neka stoji 4 sata,a svakog sata promiješati.
- Nakon toga prebaciti u široku posudu i kuhati oko 30 minuta na srednjoj vatri,skidajući pjenu koja se stvara.
- Za to vrijeme uključiti pećnicu na 75°C i grijati teglice.
- Kad je džem gotov izvaditi oko 1/4 breskvi,a ostatak skašiti u pire i tada dodati ostatak breskvi.
- Vrući džem uliti u ugrijane teglice i vratiti u isključenu pećnicu da se skroz ohladi(preko noći).Kad se ohladi dobro zatvoriti i spremiti na hladno i mračno mjesto.
Link izvora / potpis autora: Martha Stewart Living Omnimedia,malo promijenjeno








Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
.