Čokoladna glazura I.

Godinama sam se mučila s glazurom, nekad mi je super uspjela, nekad ne. A znamo svi da je glazura osnova za fini kolač ili tortu. E onda sam pronašla ovaj recept, i sad se samo njega držim. Od tada mi je glazura tanka i ukusna, baš kako treba
Sastojci:
- 3 žlice vode
- 3 žlice šećera
- 10 dag čokolade
- 8 dag maslaca ili margarina
priprema:
Vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi štednjaka (ne smije zakipiti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umješavajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.
- Vrijeme pripreme: 10 minuta
- Vaše oznake (tagovi): čokoladna glazura / kolači s čokoladom
- Sastojci: voda / šećer / maslac / margarin / čokolada







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
E nisi ga ispekla jer se ne peče draga a nije ni kolač nego torta
Kolač sam upravo ispekla i mogu reći da je vrlo jednostavan i da je potpuno uspio.
Obzirom da imam sladokusce, nadodali smo malkoc više šećera i povečali količinu čokoladne glazure. Sve je kako piše. Okus fantastičan i uistinu nije suh. Ide u bilješke i odmah prosljeđujem seki.