Carski drobljenac (šmarn)

Evo jednog starog recepta za šmarn
SASTOJCI
- 5 jaja
- 8 dag šećera
- 25 dag brašna
- 2 dl mlijeka
- 6 dag maslaca
- korica od pola limuna
- sol
- 10 dag grožđica
- 6 dag ulja za pečenje
PRIPREMA
Žumanjke i šećer tucite dok se ne zapjene, pa naizmjence dodavajte brašno, mlijeko, rastopljeni maslac, sol i limunovu koricu, a na kraju čvrsto tučen bjelanjak i grožđice. Tijesto izlijte na vruće ulje u lim za pečenje, pa kratko zapecite na štednjaku, a zatim stavite u pećnicu na temperaturu od 220°C i pecite oko 20 minuta. Pečeni drobljenac rastrgajte pomoću vilice na komadiće. Gotov drobljenac posipajte šećerom i poslužite uz kompot ili pire od jabuka.







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Ovo sam jela kao dijete u Zagrebu, ali mama je zaboravila kako se pravi, sad idem odma u kuhinju,jer vec mjesecima imam zelju za smarnom . Hvala