Buhtli s pekmezom

Najbolje buhtle na svijetu radi moja baka. Kad se samo sjetim kako smo jedva docekali da se ispeku i barem malo ohlade.....
Sastojci za tijesto:
- 1 kg oštrog brašna
- 7 dag kvasca
- 1 jaje
- 1 žlica masti ili 7 dag margarina
- 2 dl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- Ribana limunova korica
- Sol
Nadjev:
- Marmelada od marelice ili šljiva
- Žumanjak za premaz
Priprema:
Kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna ostavite da se digne, zatim stavite u brašno i dodajte sve ostale sastojke. Tijesto zamijesite da bude glatko. Ostavite da se diže 1/2 - 1 sat. Razvaljajte, režite na kvadrate, punite pekmezom, savijte i stavite u namašten lim. Ostavite dizati 1/2 sata, premažite umućenim žumanjkom s malo šećera i pecite na umjerenoj temperaturi. Pečene posipajte mljevenim šećerom.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): buhtle / pekmez
- Sastojci: brašno / jaje / kvasac / limunova korica / margarin / marmelada od marelice / mlijeko / vanilin šećer







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...