Buhtli s pekmezom

Najbolje buhtle na svijetu radi moja baka. Kad se samo sjetim kako smo jedva docekali da se ispeku i barem malo ohlade.....
Sastojci za tijesto:
- 1 kg oštrog brašna
- 7 dag kvasca
- 1 jaje
- 1 žlica masti ili 7 dag margarina
- 2 dl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- Ribana limunova korica
- Sol
Nadjev:
- Marmelada od marelice ili šljiva
- Žumanjak za premaz
Priprema:
Kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna ostavite da se digne, zatim stavite u brašno i dodajte sve ostale sastojke. Tijesto zamijesite da bude glatko. Ostavite da se diže 1/2 - 1 sat. Razvaljajte, režite na kvadrate, punite pekmezom, savijte i stavite u namašten lim. Ostavite dizati 1/2 sata, premažite umućenim žumanjkom s malo šećera i pecite na umjerenoj temperaturi. Pečene posipajte mljevenim šećerom.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): buhtle / pekmez
- Sastojci: brašno / jaje / kvasac / limunova korica / margarin / marmelada od marelice / mlijeko / vanilin šećer







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....