Budimpešta torta

Sastojci:
- 6 bjelanjaka
- 3 dl šećera
- 100 g ( oko 1 ½ šalice ) mljevenih lješnjaka
- 1 dl brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 vrećica mandela za posut odozgo
- Krema:
- 5 dl istučenog slatkog vrhnja
- 1 konzerva mandarina (svježe) mogu i banane
Ova Budimpešta torta je extra dobra, ako je radite u ljeti možete je napunite i sa svježim jagodama
Priprema:
Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, dodavati šećer, te lagano umješati brašno pomješano sa mljevenim lješnacima i kakaom.
Ravnomjerno rasporedite tijesto sa špricom po papiru i pecite u pećnici na 185 stupnjeva oko 20 minuta.
Mandarine dobro ocijedite.
Rasporediti umućenu kremu na tortu, posipati sa mandarinama i lagano rolati prvo sa jedne pa sa druge stranu u rolat.
Ostavite rolat na hladnom mjestu.
Posipati šećerom u prahu ili s rastopljenom čokoladom.
- Vaše oznake (tagovi): fina torta







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...