Biskvitni dvopek

Sastojci
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 20 dag brašna
- 4 žlice vode
- 1 vanilin-šećer
Postupal pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, zatim postepeno za vrijeme miješanja dodajte vanilin-šećer i vodu, te na kraju brašno i snijeg od bjelanjaka naizmjenično. U dno duboke uske posude (10 x 30 cm) stavite namašćeni papir i pospite je brašnom, zatim izlijte biskvitnu smjesu, te stavite peći oko 25 minuta na temperaturu od 185°C. Pečeni biskvit izvadite iz posude i ohladite, zatim ga režite u prst debele ploške. Složite u posudu i kratko pecite na visokoj temperaturi. Kad dobije crvenkasto-žutu boju, izvadite iz pećnice, ohladite i spremite u limene posude. Izvrsno je uz razne tople napitke.
- Sastojci: vanilin šećer / šećer / jaja / brašno / biskvit







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...