Mamina torta

Priprema:
1. Žumanca, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene orahe i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2. U kalup za tortu, koji ste prethodno obložili pek-papirom, izlijte pripremljenu smjesu i pecite 35 minuta na temperaturi 180-200°C.
3. Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite dijelom nadjeva od tučenog slatkog vrhnja i šećera, pa preklopite drugom polovicom.
4. Cijelu tortu premažite ostatkom vrhnja.
Umjesto mljevenim orasima, tortu možete ukrasiti kandiranim voćem.
Sastojci:
• 6 jaja
• 150 g šećera
• 150 g mljevenih oraha
• 1 Vanilin šećer
kremu: 250 ml slatkog vrhnja / 2 žličice šećera u prahu







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...