Gužvara
Super fino i jednostavno, često to doma radimo, sastojke mijenjam prema raspoloženju, špinat, blitva, kopriva....
Sastojci:
- 1/2 kg kora za pitu
- 1/2 kg svježeg kravljeg sira
- 1/2 špinata
- 800 g čvrstog jogurta
- 2 dl maslinovog ulja
- 5 kom jaja
- 1 kiselo vrhnje (2 dl)
- 2 dl kisele vode
- 1/2 žličice soli , malo papra
Priprema:
Umutite tri jaja, dodajte malo kisele vode, zatim dodajte ulje i sir koji ste izmrvili vilicom. Špinat blanširajte i dodajte u sir pa zatim dodajte jogurt. Na kraju posolite, ako je potrebno pa dodajte kiselo vrhnje i izmješajte. Podmažite pleh uljem pa stavite dvije kore.
Od ostalih kora izdvojite jednu za na vrh, a ostale iskidajte, izgužvajte pa pomiješajte s masom od sira.
Sve zajedno izručite u pleh s pripremljenom korom, pa prekrijte odvojenom korom.
Po vrhu polijte smjesom od jednog vrhnja i 2 jaja pa pecite u pećnici na temperaturi od 180°C, dok lijepo ne porumeni .Pekla sam je u plehu za tortu.








Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....