Rižoto iz mikrovalne

Ovako ja radim rižoto, nije ništa brže nego na šporetu, al bar ne moram niš miješat i znam da se ništa neće zalijepit
Dno vatrostalne posude preliti uljem, dodati sjeckani luk i staviti u mikrovalnu 5 min da se zdinsta. Zatim dodati začine (npr sol, kurkumu, đumbir, vegetu, čili, ili što već volite), rižu i sjeckano povrće po ukusu (može i smrznuti mix) te preliti vodom da bude duplo više vode nego sadržaja, poklopiti i opet u mikrovalnu na najjače 5 min da zakipi. Zatim smanjiti na pola jačine i kuhati 10-15 min ovisno o vrsti riže. Ja na kraju nekad umiješam konzervu leće ili slanutka.







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...