Zalazak sunca

Sastojci za zalazak sunca
- 1 breskva po osobi
- 5 borovnica po osobi
- 5 velikih malina po osobi
- 3 limuna po jednoj osobi
Priprema
U jednu malu zdjelu poslazite maline , za svaku osobu po pet . Oko ruba zdjele ( ne na maline , nego na rub kraj njih ) poslazite izrezane i tanke komade breskve , da izgledaju kao sunce . Na maline poslazite 5 borovnica za svaku osobu po pet . Malo pogledajte , izgleda kao zalazak sunca , narezana reskva uzima ulogu sunca , borovnica je more , a malina pjescano dno .
SOK UZ DESERT: Sva tri limuna iscjedite u salice za svaku osobu . Odstranite kostice , najbolje je ako imate masinu za pravljenje soka od voca , tj. sokovnik , koji ne propusta kostice i kozice vec samo sok . Nesto nalik Dolce Gusto , ali ne za kavu .
UKRAS: Ukras na desertu ne trazii mnogo samo jednu lijepo narezanu krisku limuna !
- Vrijeme pripreme: Brzi recepti
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: borovnica / breskve / sok / maline







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Hmm , spremala sam to doma, svima je bilo ukusno ! Samo pripazite da breskva ne bude gnjila i odaberite velike maline i borovnice !!! ;)