Voćni kolač s kajsijama

Sastojci:
- 4 komada jaja
- 100 gr. šećera
- 150 gr. margarina
- 3 kašike mleka
- 250 gr. brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 300 gr. kajsija
- 1 kesica vanilin šećera
- šlag
Priprema:
Uzeti pleh ili vatrostalnu činiju podmazati margarinom, posuti 2 kašičice griza preko, složiti iseckane kajsije. Posebno umutiti penasto jaja, šećer i vanilin šećer, dodati postepeno mleko i rastopljeni margarin /ne sme da bude vruć/ i na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Ovo testo sipati preko voća. Staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peče dok ne porumeni i odvoji se od tepsije. Za svaki slučaj možete probati testo da li je pečeno probadanjem čačkalicom, pa ako se ne lepi onda je kolač pečen. Kolač izvaditi iz rerne i pokriti krpom. Kada se ohladi okrenuti kolač tako da voće dodje odozgo. Iseći kolač na kocke, ukrasiti šlagom i služiti.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: brašno / jaja / margarin / šlag / vanilin šećer / voće







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....