Kuruzna zlevanka

Kod nas u Međimurju često radimo ovakve zlevanke i ova me podsjeća na jednu maminu dobru prijateljicu.
Sastojci:
- 3 žutanjka
- 8 žlica šećera (velikih)
- 2 dcl vrhnja
- 2 dcl ulja
- 3 žlice glatkog brašna
- 10 žlica kukuruznog brašna
- prašak za pecivo
- Korica limuna
- Snijeg od bjelanjka
Priprema:
Bjeljanke tuči u čvrst snijeg, zatim žutanjke izmješat s vrhnjem, uljem dodati oba brašna i prašak za pecivo i na
kraju umješat bjelanjke. Premazat s vrhnje i stavit peći jedno 30min. na 180, to je smjesa za veliki pleh od štednjaka ako
želite da bude viša može u manji i onda možete dodati orahe ili sir po želji kad je pečeno premaže se vrhnjem i posipa s kristal šećerom.
- Vaše oznake (tagovi): slane pite
- Sastojci: vrhnje / korica limuna






SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...