Kolač od maka

Super fini i to bez jaja
Sastojci:
- 500g maka
- 1 šalica ulja
- 1 šalica mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1-2 šalice šećera
- 2 šalice oštrog brašna (može i glatko)
Postupak pripreme:
1. sve suhe sastojke promiješati u posudi za miksanje
2. dodati ulje i mlijeko
3. sve miksati dok ne dobijete glatku smjesu
4.smjesu izliti u protvan i peći oko pola sata na 180°C
Preporuka:
Ja stavim manje šećera i po potrebi još malo ulijem mlijeka ili dodam brašna da smjesa bude kao za lijepi biskvit.
Ako imate manji lim za pečenje možete koristiti manje šalice kao za kavu, ako stavljate u veći tada i veće šalice kao za čaj. Ukoliko kolač pripremate u crnom limu onda treba ići dupla smjesa.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): biskvit







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...