Zimska juha s jabukama
Cvjetača i jabuke odlično idu zajedno. Ova jednostavna juha treba malo više od soli
i papra, ali ne zaboravite marinirani luk. On daje savršen okus. Možete ju zagrijati
u dehidratoru.
Sastojci:
- ½ velike cvjetače
- 1 šalica vode
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 2 jabuke, oguljene
- himalajska sol i papar, prema ukusu
Marinirani luk:
- 1 slatki luk, tanko narezan
- 2 žlice tamarija
- 1 žlica agavina sirupa ili drugi tekući zaslađivač
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema:
Stavite sve sastojke za juhu, osim soli i papra, u blender te miksajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Luk tanko narežite. Pomiješajte tamari, agavin sirup i maslinovo ulje, te prelijte po narezanom luku. Marinirajte luk oko
2 – 3 sata, povremeno miješajući nekoliko puta. Dehidrirajte 6 – 8 sati na 41 °C. Juhu pospite mariniranim lukom i kriškama jabuke pa poslužite.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
- Vaše oznake (tagovi): juha
- Sastojci: jabuke / luk / maslinovo ulje / papar







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...