Puding
Priprema pudigna kako su ga radile naše bake bit će jednako brza, a ipak bogatijeg i aromatičnijeg okusa. Ono što stigne u paketiću iz dućana, morat ćete vagnuti sami i potruditi se puding prokuhati u vodenoj kupelji što je jedina razlika u složenosti pripreme, ali ćete zato umjesto običnog pudinga dobiti vrhunsku slasticu.
Priprema pudigna kako su ga radile naše bake bit će jednako brza, a ipak bogatijeg i aromatičnijeg okusa. Ono što stigne u paketiću iz dućana, morat ćete vagnuti sami i potruditi se puding prokuhati u vodenoj kupelji što je jedina razlika u složenosti pripreme, ali ćete zato umjesto običnog pudinga dobiti vrhunsku slasticu.
Sastojci
- 3,5 dcl mlijeka
- 8 dkg malsaca
- 12 dkg brašna
- 12 dkg čokolade
- 4 dkg šećera
- 6 žumanjaka snijeg od 6 bjelanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 dcl slatkog vrhnja za ukrašavanje
Priprema
U mlijeko se stavi čokolada i maslac da se otope, a kad mlijeko zavrije doda se brašno. Smjesu neprestance mješati i kuhati na umjerenoj vatri dok se više ne lijepi na žlicu kojom se miješa, pa maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Kad se smjesa više nije vruća, dodaje se jedan po jedan žumanjak, šećer i na kraju lagano umuti snijeg od bjelanjaka. Staviti smjesu u kalup (ili manje vatrostalne oblike za posluživanje) koji ste pretodno namastili i posuli mrvicama. Drugi lonac napuniti vodom otprilike četvrtinu pa kad voda zavrije staviti kalup i kuhati otprilike sat vremena. Treba paziti na vodu iz parne kupelji i dolivati vruću vodu (jer voda iz kupelji isparava) kako bi puding uvijek bio tri četvrtine u vodi. Puding ohladiti, pa poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Super, da, zašto bi bilo umjetno kad možemo same puding napraviti! Ovaj naš domaći puding možemo onda koristiti i za sve kolače u koje inače ide puding, jel? kakao netrebamo dodati?
Ako želimo vanilijuk isto kuhamo u mlijeku?Sorry na puno pitanja i hvala ;)