Mini torta

Osnovna biskvitna masa
- 1 jaje
- 20 g šećera
- 20 g brašna
- 20 g mlevenog lešnika
- 20 g badema/oraha
- 5 ml ulja
Priprema
Odvoiti žumance od bjelanaca (prvo pripremiti badem i lesnik, peci) od belanaca i šećera i umutiti čvrst šaum, žumance i ulje dobro sjediniti i dodati umućenom šaumu. Obe mase lagano izmešati, dodati pripremljeni mljeveni lešnik. Brašno i masu lagano spoiti.
Pripremljenu masu rasporediti po pek papiru. Masu peći u zagrijanoj pečnici od 220°C. Peći 20 min.
Fil:
- 250 g mlijeka
- 40 g gustina
- 125 g šećera
- vanilin šećer
Priprema:
Gustin sa malo mlijeka sjediniti. Prokuvano mlijeko sipati na gustin i iskuvati krem uz neprekidno mješanje. Dodati 125g margarina i mešati žicom. Izmešati i umutiti (u pripremljen krem dodatiti 50 mljevenog pecenog lješnika i badema) 30g slaga umućenog.
Link izvora / potpis autora: Pajic Edis
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: badem / jaje / gustin / vanilin šećer / brašno / ulje / mlijeko







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....