Čevapčići

Radim sama čevape po ovom receptu. Preporučujem ga i vama.
Sastojci:
- 50 dkg mješanog mljevenog mesa
- sol, papar po ukusu
- oko 1 dl ulja
- 1/2 žlićice sode bikarbone ili 1/2 praška za pecivo
- malo crvene paprike
- 1 dl bijeloga vina
Priprema:
Sa vlažnim rukama dobro umjesiti meso sa svim sastojcima. Soda bikarbona stavlja se da bi se čevapi malo napuhnuli, a vino se stavlja da se nebi jako stisnuli. Mogu se takvi peći i u tavi i na roštilju.
Link izvora / potpis autora: Lahorka Jelić
- Vaše oznake (tagovi): čevap
- Sastojci: vino / meso / soda bikarbona / paprike







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...