Što je Kamado?
Kamado roštilji su roštilji napravljeni od posebne keramike s tehnologijom kontroliranja topline.
To znači da se za razliku od klasičnog roštilja jačinom temperature i vatre može upravljati odnosno da se može regulirati temperatura.
Dodatno, budući da roštilj ima poklopac temperature pečenja unutar samog roštilja idu do 400 stupnjeva celzijusa, a na samoj podlozi se temperatura može popeti do gotovo 700.
Tim pristupom Kamado roštilj ima nevjerovatne mogućnosti pa je uz klasičan roštilj na koji smo navikli on ujedno i BBQ Američki roštilj, roštilj na otvorenoj vatri, krušna i pizza peć.
Tu mogućnosti ne staju jer ima mogućnost pečenja, ali i kuhanja na polako (peka odnosno dutch oven), te dimljenja (smoker).
Saznajte više na https://www.kamado.hr/RostiljajDoma








Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...